高考英语试题及答案(**卷2)


来源:成都家教网 日期:2012年07月29日 点击:1515次 分类家长课堂 上一篇14岁女孩高考677分名... 下一篇京翰1对1骗局始末 把教...
试题简介:高考英语试题及答案(**卷2)
第一卷
第一部分 英语知识运用(共三节,满分50分)
第一部分 语音知识(共5小题;每小题1分,满分5分)
从A、B、C、D四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1. hear
A. nearly B. search C. bear D. heart
2. change
A. machine B. headache C. technique D. research
3. surpise
A. police B. apologize C. bridge D. children
4. safely
A. base B. season C. Asia D. usual
5. museum
A. subject B. true C. huge D. busy
第二节 语法和词汇知识(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的较佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
6. –Will you be able to finish your repect today?
- .
A. I like it B. I hope so C. I’ll do so D. I’d love it
7. We forgot to bring our tickets, but please let us enter, ?
A. do you B.can we C. will you D. shall we
8. Your story is perfect; I’ve never heard before.
A. the better one B. the best one
C. a better one D. a good one
9. It was not until she got home Jennifer realized she had lost her keys.
A. when B. that C. where D. before
10. We hope that as many people as-possible join us for the picnic tomorrow.
A. need B. must C.should D. can
11. It is no arguing with Bill because he will never change his mind.
A. use B. help C.time D.way
12.ohn, a friend of mine, who got married only last week, spent $3,000 more than he
For the wedding.
A. will plan B. has planned C. would plan D. had planned
13. We thought there were 35 students in the dining hall, , in fact, there
Were 40.
A. while B. whether C. what D.which

第三节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的较佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
The year I went to college was a very difficult transition(过渡期) for me.
21 Is probably true with many people. I got quite homework and 22 thought
About going home.
Although the 23 time for many students is getting 24 from home, my mailbox was frequently 25 . One day when I went to the mailbox, there was a postcard
26 out at me. I sat down to reda it, 27 a note from someone back home. 28
I became increasingly puzzled(困惑) as 29 postcards were like this; It was a full news report about a woman named Mabel and her newborn baby. I took the card
Back to my room and 30 about it.
Several days later I 31 another postcard, this one 32 news about Maybelline, Mabel’s cousin. Soon after, another card arrived and then another,
33 full of news of different people. I befan to 34 look forward to the next
One, 35 to see what this author would come up with 36 . I was never 37 .
Finally, the cards 38 coming, right about the time I had begun to feel
39 college life. They had been such a happy distraction(调剂) that I have
40 all the postcards and still bring them out to read whenever I need a lift.

21. A. If B. So C. As D. What
22. A. often B. carefully C. seldom D. merely
23. A. hard B. last C. busiest D. happiest
24. A. visitors B. letters C. calls D. directions
25. A. empty B. full C. closed D. open
26. A. pouring B. reaching C. staring D. rolling
27. A. describing B. considering C. enjoying D. expecting
28. A. But B. Thus C. Also D. Even
29. A. any B. no C. some D. such
30. A. joked B. talked C. forgot D. cared
31. A. mailed B. accepted C. worte D. received
32. A. delivering B. demanding C. discovering D. developing
33. A. one B. each C. either D. both
34. A. nearly B. possibly C. usually D. really
35. A. promising B. surprised C. interested D. pretending
36. A. below B. lately C. next D. behind
37. A. frightened B. disappointed C. excited D. pleased
38. A. continued B. stopped C. started D. avoided
39. A. easy B. safe C. tired D. anxious
40. A. lost B. collected C. torn D. saved

第二部分 阅读理解(共25小题。每一节每小题2分,第二节每小题1分;满分45分)
第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出较佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A
My friends, Emma Daniels, spent the summer of 1974 traveling in Israel. During her monthlong stay in Jerusalem she often went to a café called Chocolate Soup. It was run by two men, one of whom – Alex – used to live in Montreal. One morning when Emma went in for coffee, while chatting with her new friend Alex, she mentioned that she had just finished the book she was reading and had nothing else to read. Alex said he had a wonderful book she might like, and that he’d be happy to lend it to her. As he lived just above the café, he quickly ran up to get it. The book he handed to Emma just minutes later was Markings, a book by a former Secrctary-General of the United Nations (UN).
Emma had never read it, nor had she ever bought a copy. But, when she opened
It up, she was floored to see her own name and address inside the cover in her own handwriting(笔迹).It turned out that the summer before, at a concert back in Montreal, Emma had met a Californian who was in town visiting friends. They decided to exchange(交换)addresses, but neither of them had any paper. The man opened up a book he was carrying in his backpack(背包) and asked Emma to write her name and address inside. When he returned to California, he left the book behind in Montreal, and his friend Alex kept it. When Alex later moved to Jerusalcm, he took the book along.

41. Alex lent Emma the book, Markings, .
A. to show his friendliness to her
B. to show his interest in reading
C. to tell her about the importance of UN
D. to let her write her name and address inside
42. How did Emma feel the moment she opened the book?
A. Pleased. B. Satisfied.
C. Worried. D. Surprised.
43. We can learn from the text the Californian .
A. met Emma at a concert
B. invited Emma to a concert
C. introduced Emma to his friend
D. left Emma his backpack
44. Who was supposed to be the first owner of the book?
A. An official of the UN.
B. A coffee shop owner.
C. A friend of the author’s.
D. Alex’s friend form California.

B
May: Happenings form the Past
May 5, 1884
Isaac Murphy, son of a slave and perhaps the greatest horse rider in American history, rides Buchanan to win his first Kentucky Derby. He becomes the first rider ever to win the race three times.

May 9, 1754
Benijamin Franklin’s Pennsylvania Gazette produces perhaps the first American political cartoon(漫画),showing a snake cut in pieces with the words “John or Die ” printed under the picture.

May 11, 1934
The first great dust storm of the Great Plains Dust Bowl, the result of years of drought(干旱),blows topsoil all the way to New York City and Washington, D.C.

May 19, 1994
Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, form first lady and one of the most famous people of the 1960s, died of cancer in New York City at the age of 64.

May 24,1844
Samuel F.B. Morse taps out the first message, “What hath God wrought,” over the experimental long-distance telegraph line which runs from Washington,D.C., to Baltimore, Md.

45. We know from the text that Buchanan is .
A. Isaac’s father B. a winning horse
C. a slave taking care of horse D. the first racing horse in Kentucky
46. What is the title of the first American political cartoon?
A. Join or Die B. Pennsylvania Gazette
C. What Hath God Wrought D. Kentucky Derby
47. In which year did the former first lady Jacqueline die?
A. 1934 B.1960 C. 1964 D. 1994
48. Which of the following places has to do with the first telegram in history?
A. Washing, D.C. B. New York City.
C. Kentucky. D. Pennsylvania.

C
When I learned that my 71-year-old mother was playing Scrabble – a word game – against herself, I knew I had to do something. My husband suggested we give her a computer to play against. I wasn’t sure my mother was ready for it. After all, it had taken 10 years to persuade her to buy an electric cooker. Even so, we packed up our old computer and delivered it to my parents’home. And so began my mother’s adventure in the world of computers.
It also marked the beginning of an unusual teaching task for me. I’ve taught people of all ages, but I never thought I would be teaching my mother how to do anything. She has been the one teaching me all my life: to cool and sew; to enjoy the good times and put up with the bad. Now it was my turn to give something back.
It wasn’t easy at the beginning. There was so much to explain and to introduce. Slowly but surely, my mother caught on, making notes in a little notebook. After a few months of Scrabble and other games, I decided it was time to introduce her to word processing(文字处理). This proved to be a bigger challenge(挑战) to her, so I gave her some homework I asked her to write me a letter, using different letter types, colors and spaces.
“Are you this demanding with your kindergarten pupils?” she asked.
“No, of course not,” I said. “They already know how to use a computer.”
My mother isn’t the only one experiencing a fast personal growth period. Thanks to the computer, my father has finally got over his phone allergy(过敏反应). For as long as I can remember, any time I called, my mother would answer. Dad and I have had more phone conversations in the last two months than we’ve had in the past 20 years.

49. What does the author do?
A. She is a cook. B. She is a teacher.
C. She is a housewife. D. She is a computer engineer.
50. The author decided to give her mother a computer .
A. to let her have more chances to write letters
B. to support her in doing her homework
C. to help her through the bad times
D. to make her life more enjoyable
51. The author asked her mother to write her a letter .
A. because her mother had stopped using the telephone
B. because she wanted to keep in touch with her mother
C. so that her mother could practice what she had learned
D. so that mother could be free from housework
52. After the computer was brought home, the author’s father .
A. lost interest in cooking
B. took more phone calls
C. played more games
D. began to use it

D
When asked to point out of or two things that are most important to themselves, many put friends ahead of homes, jobs, cloth and cars.
A true friendship carries-a-long history of experience that determines who we are and keeps us connected. It is a treasure we should prove it. Unfortunately, the better friends you are, the more probably you’ll have disagreements. And the sult can be what you don’t want an end to the relationship.
The good news is that most troubled friendships can be mended. First, don’t let your pride get in your way. Most of us can forgive each other when differences are brought out in the open. Second, apologize when you’re wrong – even if you’ve been wronged. Over the course of friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the wronged person takes wrong. Third, see things from your friend’s point of view(观点). And finally, accept that friendships changes as our needs and lifestyles(生活方式) change. Making friends can sometimes seem easy The hard part is keeping the connections strong during the nature ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion:Consider friendship an honor and a gift, and worth the effort to treasure and nurture(培养).
53.What would be the best title for the text?
A.Easy Ways to Make Friends
B.Ups and Downs in Friendship
C.How to Mend a Troubled Friendship
D.How to Take the Lead in Making Friends
54.The “wronged person” underlined in the text refers to a person .
A.who has been mistaken for anoter
B.who has been blamed unfairly
C.who has teeated friends badly
D. who has admitted his mistakes
55.According to the text a friendship can last long only if .
A. we have much in common
B. wo know our friends mistakes
C. we treat our disagreements wisely
D. wo have know one another for long
56.What should we do we follow the author’s second suggestion?
A.Stick to our own, pints of view.
B.Aviod making mistakes.
C.Make an apology first.
D. change our lifestyles.
E
“Who made your T-shirt?”A Geo etown University student raised that question. Pietra Rivoli, a professor of business, wanted to fin the anwer.A few weeks later, she bought a T-shirt and began to follow its path from Texas cotton form to Chinese factory to charity bin (慈善捐赠箱). The result is an interesting new book , The Tra ’s of a T-shirt in the Global Economy(经济).
Following a T-shirt around the world in a way to make her point more interesting, but it also frees Rivoli from the usual arguments over gobal trade. She goes wherever the T-shirt goes,and there are surprises around every corner. In China, Rivoli shows why a clothing factory , even with its poor conditions, means a step toward a better e for the people who work there. In the colorful used-clothing markets of Tanzania, she realizes,th “it is only in this final stage of life that the T-shirt will meet a real market,” where the price of a shirt changes by the hour and is different by its size and even color .Rivoli’s book is full of mem able people and scenes, like the noise, the bad air and the “muddy-sweet smell (泥土香味) of the cotton. ”She says, “Here in the factory, Shanghai smells like Shallowater Texas.”
Rivoli is at her best when making those sorts of unexpected connections. She even finds one between the free traders and those who are against globalization. The chances opened up by trade are vast, she argues, but free markets need the correcting force of politics to keep them in check . True economic progress needs them both.
57. What do we learn about Professor Rivoli?
A.She used to work on a cotton farm.
B.She wrote a book about world trade.
C.She wants to give up her teaching job.
D.She wears a T-shirt wherever she goes.
58.By saying T-shirt “meet a real market”,Rivoli means in Tanzania .
A.cheaper T-shirt are needed.
B. used T-shirt are hard to sell
C. prices of T-shirt rise and fall frequently
D. prices of T-shirt are usually reasonable
59.What does the word “them” underlined in the last paragraph refer to ?
A.Free-markets.
B.Price changes.
C.Unexpected connection .
D. chances opened up by trade.
60.What would be the best title for the text?
A.What T-shirt Can Do to Help Cotton Farms
B. How T-shirt Are Made in Shanghai
C. How T-shirt Are Sold in Tanzania
D What T-shirt Can Teach Us
注意:Ⅰ卷61-80为空题(无此序号),考生必须将第“81-85” 序号题答在《答题卡》相对应的序号位置上,否则不得分。
第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的较佳选项。选项中有两项为多余选项。
—What do you think I ought to see first in London?I’m told one ought to the British Museum .Do you think I shall have time for that?
— 81 But if I were you ,I should leave that for some other day .You could spend a whole day there.It’s much too big to be seen in an hour or so.
—I suppose it is 82
—That’s not a bad idea .You could spend a couple of houes there comfortably,or even a whole afternoon,watching the wild animals and al those birds. You could have tea there too.
—I’ll do that.then ,How do I get there?
— 83 Where are we now?Oh,there’s thay big building .I think your best way from here is to take Baker Streer.
— 84
—Oh,no ,a quarter of an houer or so ,but ,if you’re in a hurry ,why not take a taxi?
—I thik I will. 85 Taxi!
A.Let me see.you might.
B.Will you might.
C.What time is it now?
D.Is it much of a walk?
E.Ah,here’s one coming.
F.What about going to the Zoo?
G.Must I stay in London for long?
英 语
第 二 卷
注意事项:
1. 用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上。
2. 答卷前将密封线内的项目填写清楚。

总 分 题 号
分 数

第三部分 写作(共三节,满分55分)
第一节 单词拼写(共10小题:每小题1分,满分10分)
根据下列句子及所给汉语注释,在句子右边的横线上写出空缺处各单词的正确形式。(每空只写一词)
66. I’m very hungry –I (错过)lunch.
67. Jack took a deep (呼吸)and then dived into the water.
68. I ‘ve got an (普通)sort of car,nothing special.
69. I want to thank everyone who has (鼓励)and supported me .
70. Jenny spends hours in front of the (镜子)!
71. It is (稍微)colder today than it was yesterday.
72. The story is written by an (澳大利亚)engineer.
73. Tom was (羞愧)of having lied to his parents.
74. (一月)is the first month of the year.
75. Can you (想像)standing up there and giving a speech?

第二卷 短文改错(共10小题:每小题1.5分,满分10分)
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:原行没有错的不要改。


An American and a Frenchman dicided to cross the sea 76.
Between France and England in the balloon in 1784 .High 77.
Over the water ,they discover a hole in the balloon .The 78.
Hole became bigger and bigger .The air keeps the 79.
Ballon up was escaping quickly and the their equipmennnnt into 80.
The water to make the balloon light.It started to rise 81.
Higher again.So it was still too close to the water. 82.
Finally ,the men threw away most of his clothe to 83.
save themselves .The crowd waiting for to greet them in 84.
Endland was very surprised see this the balloon 85.
Landed in front of them.
第三节 书面表达(满分30分)
假定你是李华,亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办,现正在招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封信。内容应包括:
1. 个人情况:年龄,性别,学历
2. 个人条件:英语好,爱好体育,善于交际,乐于助人,熟悉本地情况
3. 承诺:提供较佳服务
注意:
1. 词数100左右,开头语已为你写好
2. 可适当增加细节,以使行文连贯
3. 生词:申请—apply (v.),application(n.)
志愿者—volunteer
Dear Sir / Madam:
My name is Lihua .I would like to work as a volunteer for the Winter Asian Games.
英语
参考答案和评分参考
第一部分:
1. A 2.. D 3. B 4. A 5.C 6. B
7. C 8. C 9. B 10. D 11. A 12. D
13. A 14. C 15. B 16. D 17. A 18. B
19. D 20. C 21. C 22. A 23. D 24. B
25. A 26. C 27. D 28. A 29. B 30. C
31. D 32. A 33. B 34. D 35. C 36. C
37. B 38. B 39. A 40. D
第二部分:
41. A 42. D 43. A 44. D 45. B 46. A
47. D 48. A 49. B 50. D 51. C 52. B
53. C 54. B 55. C 56. C 57. B 58. C
59. A 60. D 81. B 82. F 83. A 84. D
85.E
(Ⅰ卷61—80 为空题,无此序号)
第三部分: (Ⅱ卷第一节起从66序号开始)
第一节: 66. missed 67. breath
68. ordinary/average 69. encouraged
70. mirror 71. alightly
72. Australian 73. ashamed
74.January 75. imagine
第二节:
An American and a Frenchman decided to cross the sea
between France and England in the balloon in 1784. High 76. a
over the water, they discover a hole in the balloon. The 77. discovered
hole became bigger and bigger. The air keeps the 78. keeping
balloon up was escaping quickly and the balloon was 79.
coming up. The two men threw all their equipment into 80. down
the water to make the balloon light. It started to rise 81. lighter
higher again. So it was still too close to the water. 82. But
Finally, the men threw away most of his clothes to 83. their
save themselves. The crowd waiting for to greet them in 84. for
England was very surprised see this when the balloon 85. to
landed in front of them.
第三节:
一、 评分原则
1.本题总分为30分,按5个档次给分。
2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,较后给分。
3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性及上下文的连贯性。
5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。
6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。
二、内容要点
1.年龄、性别
2.学历及英语水平
3.爱好体育、熟悉本地
4.善于交往、乐于助人
5.承诺
6.合适的结尾